Despre
Dragobete

Deși este o sărbătoare autentică plaiurilor noastre, veche de secole, Dragobetele nu s-a bucurat de atenția și celebrarea pe care le merită. Petrom luptă să schimbe acest lucru.

În 2016, am provocat românii la vot pentru a alege simbolul Dragobetelui. Cu peste 20000 de voturi în total, România a decis: Uniunea este simbolul oficial al Dragobetelui. I-am rasplătit pe cei care ne-au vizitat în Stațiile Petrom cu cadouri garantate care purtau simbolul Uniunii.

De ce Uniunea?

Una din semnificațiile Dragobetelui este tradiția de a sărbători uniunea păsărilor, care atunci își alegeau perechea pe viață. Ele erau primele care, odată cu dezmorțirea naturii, dădeau tonul întregului ritual de trezire la viață, prin iubire.

 

Anul trecut, i-am invitat pe români să facă gestul autentic al sărbătorii: să se sărute și să imortalizeze acest moment.

Le-am recunoscut public iubirea celor care ne-au trimis poze cu sărutul lor și i-am răsplătit pe cei mai norocoși cu rulota “Cuibușorul de nebunii mobil”.

Anul acesta, ne-am dorit să încurajăm și mai mulți români să își arate iubirea și să ducem mai departe simbolul și tradiția Dragobetelui, creând împreună harta celor mai romantice locuri de pupat din România.

 

Vezi harta