Pupa-te de Dragobete!

Despre Dragobete

Desi este o sarbatoare autentica plaiurilor noastre, veche de secole, Dragobete nu s-a bucurat de atentia si celebrarea pe care le merita. Anul trecut, Petrom s-a hotarat sa schimbe acest lucru.

Cum orice sarbatoare merita sa aiba un simbol numai si numai al ei, am inceput acest demersul in jurul datei de 24 februarie 2016. Cu o saptamana inainte de ziua de Dragobete, am supus votului romanilor o serie de 9 simboluri, provenite din obiceiuri vechi asociate acestei zile. Tinerii care se aduna in jurul focului, pasarile care isi cauta perechea pe viata, cuibul pe care si-l fac etc – toate au devenit simboluri relevante.
Cu peste 20000 de voturi in total, Romania a decis: Uniunea este simbolul oficial al Dragobetelui. Fiecare roman care a venit intr-una dintre Statiile Petrom pe data de 24 februarie, anul trecut, a primit, in semn de recunoastere si sarbatorire a Dragobetelui, un cadou garantat cu Uniunea.

Una din semnificatiile Dragobetelui este traditia de a sarbatori uniunea pasarilor, care atunci isi alegeau perechea pe viata. Ele erau primele care, odata cu dezmortirea naturii, dadeau tonul intregului ritual de trezire la viata, prin iubire.

Hora

Focul

Legenda Zanelor

Cuibul Zburatoarelor

Uniunea

Solar

Navalnicul

Masculin si Feminin

Iarba Dragostei

Anul acesta, povestea simbolului continua. Urmand gestul pasarilor din simbol, invitam Romanii sa faca gestul autentic al sarbatorii: sa se sarute si sa imortalizeze acest moment.

Fiecare poza care surprinde si simbolul Dragobetelui poate fi urcata in sectiunea “Galerie” pentru a intra in tragerea la sorti pentru o vacanta de o saptamana cu rulota “Cuibusorul de nebunii mobil”. Mai mult, recunoastem public iubirea romanilor care participa si ii vom rasplati prin aparitia pozei lor in videoclipul melodiei Andrei.